Ik ben opgegroeid in een warm nest, in een klein dorpje in de Achterhoek. Zorgeloos, onbevangen, idealistisch en grenzeloos enthousiast… zo trok ik na de middelbare school de wijde wereld in, werkte een aantal jaren in luxe hotels in binnen- en buitenland en aansluitend bij het RAI congrescentrum in Amsterdam.

 

Als je met mensen werkt, is geen dag hetzelfde. Ik vond ’t geweldig om gasten te mogen verwelkomen vanuit de hele wereld, de diversiteit, ontmoetingen, verhalen, stuk voor stuk boeiend en verrijkend.

 

Mijn interesse in wat mensen beweegt, iemands waarden, overtuigingen, motivaties etc., deed mij besluiten naast mijn werk psychologie te gaan studeren. Erg interessant, hoewel de psychologische wetenschap kijkt naar het gedrag van mensen in het algemeen, terwijl mijn aandacht juist meer uitgaat naar het individu, naar het persoonlijke verhaal, hoe iemand in het leven staat, keuzes maakt, wat iemands talenten, dromen en verlangens zijn.

 

Ik vervolgde mijn loopbaan in een verscheidenheid aan functies: secretaresse, projectcoördinator, planner, office manager en managementassistente. Allemaal regelfuncties, met als kerntaken organiseren en coördineren. Drukke banen, met een uitdagend takenpakket, maar ook met veel tijdsdruk.

 

Van nature is mijn neiging om stressgevoelens te ‘sussen’ met lekker eten, of een extra glaasje wijn. ’t Wordt er echter bepaald niet beter van, integendeel. Wat mij wel helpt, is meer te gaan bewegen, wandelen, fietsen, skeeleren etc. Heerlijk naar buiten, nieuwe energie opdoen.

 

Dat dit ook anderen helpt de balans te vinden in tijden van hectiek en continue bereikbaarheid, merkte ik toen ik startte met het begeleiden van groepen sportief wandelen. Deelnemers van allerlei leeftijden sloten zich aan, om zich uit te leven in allerlei spelvormen, kracht- en balansoefeningen, het lopen van prachtige wandeltochten in de natuur. In de diverse groepen ontstonden vriendschappen, er werd van alles met elkaar gedeeld, zowel blijdschap als verdriet.

 

Dit alles was voor mij de opmaat naar het aanbieden van coachingsgesprekken tijdens wandelingen in de natuur. Ik heb hiervoor  diverse trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van coaching, vitaliteit en stress-management.

 

Mijn talent is: er voor anderen te zijn. Ik geef ruimte aan wat is. Soms fungeer ik hierbij puur als klankbord, andere keren ben ik sparring partner. Ik spiegel en geef terug, bemoedig, motiveer, afhankelijk van wat jij nodig hebt.

 

Mijn motto:

Stel niet uit, leef voluit.

Stop de automatische piloot, maak je dromen waar!

Durf te voelen, loop niet weg,

durf te kiezen vanuit je hart.

 

Ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten.

Bewustwording, groei, perspectiefverbreding, samenwerking, bloei, positiviteit, empowerment, verbinding.

Coaching, Achterhoek, wandelen, vitaliteit.